Trend u Francuskoj: Sve više žena u vinarstvu
 
U Francuskoj je sve više žena prisutno kako u kulinarstvu tako i u proizvodnji vina. "Žena koja stoji iza uspješnog muškarca" je davno potrošena fraza
 
Žene sve više rade, kvaliteta je najbitnija, a ona ne ovisi o spolu. Udio žena u proizvodnji vina sad iznosi 25%.

Nakon što je prije devet godina umro suprug Denise Capbern-Gasqueton mnogi su već vidjeli propast vrhunskog vinarskog dobra Calon-Segur u južnozapadnoj francuskoj pokrajini Medoc. No prevarili su se. Pametna, odlučna i puna entuzijazma Denise Capbern-Gasqueton se prihvatila posla i danas su njezini "tekući rariteti" vrlo traženi.

Ono što je zanimljivo je da situacija koja se sad pojavljuje u Francuskoj već neko vrijeme postoji u Austriji. U Francuskoj se među kuharima sa tri zvjezdice ne može naći nijedna žena. U Austriji ih ima. Također je za najboljeg vinara ove godine u Austriji izabrana jedna žena - Birgit Braunstein.

Među mlađom generacijom koja kreće stopama svojih očeva postoji također mnogo mladih žena. Francuski stručni vinarski časopis "La Revue du Vin de France" prezentira u svojem najnovijem broju dosta uspješnih žena vinara.

Isto tako su žene i kao potrošači vrlo važna ciljna grupa. Svi se slažu da žene sve veću ulogu preuzimanju kao vinari pa se različite debate vode i pod nazivima npr. "Da li je žena budućnost vina?". Sve u svemu na kraju je najbitnija kvaliteta, a ona sigurno ne ovisi o spolu.
 

 
 Izvor: News.at  12/22/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Vinska lista Davora Butkovića


Cijena 135,99 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul