Povećani otkup i prodaja u poljoprivredi
 
Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupne prodaje, odnosno otkupa poljoprivrednih proizvoda najveći udio čini grožđe
 
U Hrvatskoj je u listopadu ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti većoj od 758 milijuna kuna, što je 24,6 posto više nego u listopadu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Pritom se 388,8 milijuna kuna odnosi na otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što je porast od 40,6 posto. Na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba odnosi se 369,19 milijuna kuna ili 11,4 posto više nego u listopadu lani.

Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupne prodaje, odnosno otkupa poljoprivrednih proizvoda u listopadu, najveći udio (17 posto) čini grožđe (otkupljeno ga je i prodano za 128,7 milijuna kuna).

Slijedi uljano sjemenje i plodovi na koje se odnosi 15 posto ukupnog otkupa i prodaje (114 milijuna kuna), zatim grubo obrađena drva s udjelom u ukupnoj prodaji i otkupu od 13,4 posto.

Sirovo kravlje mlijeko u strukturi ukupne prodaje odnosno otkupa sudjeluje s 10 posto, bilje za proizvodnju šećera s udjelom od 9,8 posto, neprerađeni duhan 7,4 posto te žive svinje s udjelom od 6,2 posto.
 

 
 Izvor: HINA  12/8/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Dvojezični multimedijalni CD 'Vinsko bogatstvo Hrvatske - domovine Zinfandela'


Cijena 65,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul