Preparat na bazi šparoga smanjuje promile u krvi
 
Nakon registracije u Ministarstvu zdravstva, u hrvatskim ljekarnama novi biljni proizvod
 
Do kraja tjedna u svim hrvatskim ljekarnama, a već sutra u zagrebačkim, počet će se prodavati novi biljni preparat KG-2 koji služi za brže uklanjanje štetnih tvari iz organizma, među kojima je i alkohol.

KG-2 već je više od godinu dana na tržištima Belgije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala te oko dvije godine u Nizozemskoj u kojoj se i proizvodi. Kako doznajemo, i hrvatsko Ministarstvo zdravstva KG-2 registriralo je kao dodatak hrani, točnije, radi uklanjanja štetnih tvari iz organizma. Dr. Željko Slemenšek, načelnik u Upravi za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravstva, potvrdio nam je da je KG-2 registriran u Ministarstvu te da ima rješenje za promet na hrvatskom tržišu.

Dvaput na raspravi
Taj je biljni preparat dva puta bio na raspravi Povjerenstva za dodatke prehrani. Dostavljena nam je sva propisana dokumentacija za tu vrstu proizvoda iz koje se vidi kako on djeluje u organizmu te da nema popratnih pojava. Nije bilo razloga da mu odbijemo registraciju. Povjerenstvo ima veoma stroge kriterije pri odobravanju različitih preparata za uporabu, pa, među ostalim, mora biti registriran u barem dvije zemlje EU rekao nam je dr. Slemenšek.

No napominje KG-2 nije mogao biti registriran kao preparat koji umanjuje količnu alkohola u krvi, već kao preparat što ubrzava izlučivanje štetnih tvari iz organizma koje se prerađuju u jetrima. Glavni je sastojak preparata KG-2 šparoga, odnosno asporaginska kiselina zahvaljujući kojoj se i izlučuju brže štetne tvari iz organizma, među kojima i alkohol.

Kutija 248 kuna
Prema dostupnim informacijama, uz četiri tablete KG-2 samo jedan sat nakon konzumacije iz krvi se izlučuje između 55 i 65 posto alkohola, a ujutro nema mamurnosti.

Tabletice se mogu popiti i za jela, odnosno uz piće, što će spriječiti da osoba bude pijana.

Dakako, prodajom tog preparata ni na koji se način ne želi poticati pijenje alkohola, jer je riječ o ozbiljnom proizvodu na čijem će pakiranju biti upozorenje i preporuka što otprilike glasi "kad piješ, ne vozi".

Kutija KG-2 sa dvadeset tableta stajat će 248 kuna, a u pripremi su i manja pakiranja od po deset i pet tableta.

Autor Diana Glavina
 

 
 Izvor: Večernji list  12/7/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Domaće vino - bijelo, ružičasto, crno


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul