Poznate osobe sve više pokazuju strast prema vinu
 
Sve veći broj broj poznatih osoba kupuju vinograde i proizvode vino. Lista okuplja hollywwodske mogule, glumce, pjevače i sportaše. Ovaj mjesec postat će još duža kad će svoje vidjelo ugledati i vina Gerarda Depardieua i Boba Dylana.
 
Mnoge poznate osobe inspirirane su istinskom strašću prema vinu. Ali koliko mnogo oni zaista imaju s onim što se na kraju puni u boce pod njihovim imenom jako varira. Neki poput glumca Sama Neilla su zaista i osobno uključeni u proizvodnju. On ne samo da se trudi napraviti odlična vina nego će i dočekati mirovinu u svojoj vinariji. Za neke druge poput Olivie Newton-John linije vina su samo još jedan način da unovče svoje ime.

Veza između Hollywooda i vina počela je 70-tih godina kad je režiser Francis Ford Coppola kupio vinograd u Kaliforniji u potrazi za ljetnikovcem i jednostavnim ruralnim životom. Nakon što je kupio područje zvano Napa Valley Gustave Niebaum Estate preimenovao ga je u Niebaum-Coppola, preselio se i počeo čitati scenarije istovremeno gledajući svoje vinograde.

Nakon prvog komercijalnog vina Rubicon 1970. godine cijena od 100US$ potvrđuje da Coppola vidi sebe ravnopravno i kao režisera i kao vinara.

Gerard Depardieu planira svoje prvo vino berbe 2002. ponuditi na vinskoj listi u svome pariškom rstoranu La Fontaine Gaillon.

Poznate osobe imaju novaca da kupe dobru zemlju i najbolji talent u proizvodnji vina kao i moć da daju dobar tržišni impuls svojim vinima. Greg Norman, prvi golfer koji ima svoju vinsku etiketu, svoje vino ima kao još jedan dio njegove multinacionalne kompanije koja ukjlučuje luksuzne jahte i liniju odjeće.

Talijanski proizvođač vina Antonio Terni pozvao je Boba Dylana da se zajedno povežu u projektu njegove obitelji Fattoria Le Terrazze. Čak je i nazvao jedno od svoji vina Visions of J prema imenu albuma Boba Dylana Visions of Johanna.

U međuvremenu je i Sting kupio Chianti posjed s namjerom da proizvodi vina "samo za sebe i svoje prijatelje". No to svi kažu na početku.
 

 
 Izvor: The Age.com  11/22/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Vinska lista Davora Butkovića


Cijena 135,99 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul