Turisti i svinje na degustaciji vina
 
Japan nije posebno poznat po svojim vinima, ali svaku jesen, u njegovoj glavnoj vinarskoj regiji sjeverozapadno od Tokija nešto se dešava.
 
Na brežuljcima Katsunume, Japanske glavne vinarske regije, djevojke u baršunastim haljinama gaze grožđe bosonoge prikazujući tradicionalne metode dobivanja grožđanog soka. Proizvođači vina vjeruju da tako njihovo vino ima drukčiji okus od njihove svjetske konkurencije.

Kousei Ajimura kaže: "Mi ne pokušavamo proizvesti nešto slično kalifornijskim ili francuskim vinima, mi uzgajamo grožđe koje je prikladno ovoj klimi i od kojeg se dobije vino je dobro ide uz japansku hranu."

Uzorc i vina se poslužuju gostima dok oni čekaju na svoj red na ture po vinariji gdje će naučiti nešto o proizvodnji vina.

S druge pak strane brda još netko uživa u vinu. 700 svinja farmera Masaichi Misoke bore se da dođu čim prije na svoj red da popiju svoju čašu vina svako jutro. Farmer se nada da će tako proizvesti tzv. "vinsku svinjetinu" koja će imati bolji okus.

I zaista, ta "vinska svinjetina" dobro prolazi kod mušterija u najboljim hotelima Enzan resorta. Kuhar kaže da "uopće nije meso masno, nježno je i nema mirisa."
 

 
 Izvor: China news - CCTV.com  11/17/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Crna i ružičasta vina


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul