Martinje: Oduzeto 68 vozačkih dozvola
 
Zagreb, 13.11.2004. 09:32 (Večernji list) PU zagrebačka na martinjsku je noć organizirala akciju u kojoj je vozače nadziralo dvostruko više policajaca.
 
"Novinarska inspekcija" provela je martinjsku noć s policajcima Druge postaje prometne policije i uvjerila se da mnogi vozači još ne poštuju zakon unatoč strogim kaznama.

Policija je u noći s četvrtka na petak, na Martinje, zbog alkohola oduzela čak 68 vozačkih dozvola. Bez dozvole je ostao i naš kolega Nedžad Haznadar, novinar Globusa. Policajci Druge postaje prometne policije s 1,29 promila alkohola u krvi ulovili su ga u sitne sate u Ilici. Kolegi je to već drugi put da je zatečen s većom koncentracijom alkohola, kažu u policiji, ali sada mu uz oduzimanje vozačke dozvole na nekoliko mjeseci slijedi kazna od oko 2000 kuna.

- Nisam pio alkohol, a vi baš mene zaustavite... Nisam sigurno, pa zar moram puhati? - uvjeravao je dvadesetsedmogodišnji vozač policajca Druge postaje prometne policije Srećka Kodrnju, koji je kontrolirao vozače na Jarunu. No, "dragger" je pokazao 0,25 promila alkohola u krvi, što je uz druge prometne prekršaje bilo dovoljno za 1000 kuna kazne i negativni bod.

Prometni policajci iz Druge postaje posla su imali i s pijanim ženama. Jedna mlada dama s 0,71 promila alkohola u krvi zaustavljena je Ilici, a druga u Selskoj s 0,49 promila, za što će platiti 2000 kuna.

Najveća koncentracija promila alkohola u krvi zabilježena je u jednog pedesetogodišnjaka, koji je pokušao "pobjeći" policajcima s 2,33 promila. No, policajac mu je darovao uplatnicu s kaznom od 3000 kuna i uzeo vozačku na pola godine.

Pomoćnik načelnika Druge postaje prometne policije, Goran Batur, ističe da je oduzet velik broj vozačkih dozvola s obzirom da policija građane već nekoliko dana upozorava na iznimno strogu akciju. - Srećom, na području naše postaje, koja obuhvaća Novi Zagreb, autoputove kod Zagreba te dio grada, nije se dogodila nijedna prometna nesreća. Policija je vrhunski odradila svoj posao - kaže Goran Batur.

Ana-Marija RUŽDJAK
 

 
 Izvor: VIP portal  11/14/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Vinska lista Davora Butkovića


Cijena 135,99 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul