Otvorena 14. izložba vina Vinova 2004.
 
Četrnaesta izložba vina Vinova 2004, na kojoj sudjeluju 54 izlagača iz zemlje i inozemstva s više od sto uzoraka vina, otvorena je u četvrtak u varaždinskom Starom gradu
 
Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Varaždinska županija i grad Varaždin, a izvršni organizator je varaždinska tvrtka Agroing d.o.o.

Na otvorenju izložbe pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Stjepan Mikolčić istaknuo je da su mjesto i uloga vinogradarstva i vinarstva, što se više približavamo Europskoj uniji, sve veći.

Podsjetio je da je to i Vladino stajalište, koja po operativnim planovima i programima kani podignuti 13.000 hektara novih nasada vinograda te da je zato povećala poticaje, da uvodi i druge mjere te potiče podizanje matičnih nasada.

Izložbu je otvorio župan Zvonimir Sabati, koji je također spomenuo županijske poticaje vinogradarima i ovogodišnje ulaganje osam milijuna kuna u vinske ceste.

Nagrada Stjepan Matanović Pišta za najbolju etiketu i opremu boce dodijeljena je za vino rajnski rizling Rajku Cmrečnjaku iz Svetog Urbana.

Izložba je otvorena do 5. rujna.
 
 
 Izvor: Hina  9/3/2004
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Zinfandel: A Croatian-American Wine Story


Cijena 149,01 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul