Papa je sommelier
 
Papa Benedikt XVI je proglašen "počasnim sommelierom" Talijanskog društva sommeliera u Rimu.
 
Prema glasinama iz vječnog grada, papa Benedikt XVI je postao sommelier. Proglašen je "počasnim sommelierom" Talijanskog društva sommeliera u Rimu kojim predsjeda Franco Ricci. Papa je primio srebrno odličje, "klasičan" simbol priznanja za sommeliera. Papa Ratzinger, koji se kod svog izbora predstavio kao "ponizan sluga u vinogradu Gospodnjem", trebao bi biti zadovoljan ovim priznanjem jer je upoznat sa velikom kulturnom i simboličnom vrijednošću koje je vino imalo kroz kršćansku povijest.

Nije naime poznato koja su omiljena vina Pape, ali je nakon mnogo godina provedenih u Italiji sigurno obožavatelj vrhunskih talijanskih etiketa.

U povijesti je bilo mnogo vinskih eksperata među papama. Papa Paolo III, koji je služio od 1534 do 1559 je bio entuzijast. Preko 25 godina njegove vladavine uživao je u mnogim vinima koja su bila prilagođena sezoni, dijelu dana i događanjima koja su se održavala.

Omiljena vina Pape Farnese su nam poznata zahvaljujući njegovom sommelieru koji je detaljno opisao 53 vina "koje je ocijenio papa Paulo III i njegovbatler Sante Lancerio". Sommelier je pratio papu na svim njegovim putovanjima, odabirajući vina koja će biti servirana nakon potvrde njihove kvalitete i nakon provjere boca koja su stizala kao darovi.
 

 
 Izvor: Wine News  5.7.2006.
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Velika knjiga o vinu


Cijena 186,90 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2019 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul