Čaša koja se ne može razbiti
 
Na Vinexpu u Hong Kongu je predstavljena čaša za vino od materijala nazvanog Kwarx koja se ne može razbiti.
 
Proizvođači tvrde da je to najvažniji događaj u proizvodnji stakla od automatizacije proizvodnje. Philippe Durand, predsjednik tvrtke ARC International, koja je razvila proces, samo je izjavio da je Kwarx novi materijal ljubomorno skrivajući tajnu.

Kwarx je ručno puhan kristal koji zadržava sjaj, prozirnost i nelomljiv je. David Cobbold koje je predstavio čašu, lupio je njome o stol kako bi tvrdnju potkrijepio. Novinari su ga slijedili u tome, ali ni jedan nije uspio razbiti čašu.

Svaka čaša ima balon koji je zavinut pod posebnim kutem. Taj kut omogućavva da se ulije točna količina, a arome i okusi se brže izdvajaju.

Prva količina je napravljena za tvrtku Mikasa odnosno za njihovu "Open up" seriju. Mikasa je razvila samo 6 vrsta čaša koje će zadovoljiti sve različite svjetske vinske stilove.

Mikasa je originalno bila američki brand koju su razvili Japanski Amerikanci za vrijeme 2. svjetskog rata. Tvrtku sad posjeduje tvrtka ARC International koja proizvodi staklo u sjevernoj Francuskoj. Trebale su joj 2 godine kako bi razvila Kwarx čije ime bi trebalo asocirati na "quark" odnosno "quartz".
 

 
 Izvor: Decanter.com  5/30/2006
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Zinfandel: A Croatian-American Wine Story


Cijena 149,01 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul