Francuska vina idu u Kinu
 
Francuska planira agresivnu marketinšku kampanju sa velikom količinom vina u kineskim supermarketima.
 
Izjavili su to francuski ministri na sajmu Vinexpo u Hong Kongu.

Francuzi već rade sa lokalnom vinskom industrijom u Kini nadajući se da će tako povećati znanje o vinu i potrošnju - izjavio je francuski ministar poljoprivrede Dominique Bussereau.

Francuzi su pokrenuli razne inicijative poput edukacije o vinu, poslovna spajanja s kineskim kompanijama i podizanjem eksperimentalnih vinograda kako bi povećali znanje o vinarstvu.

U studenom ove godine će se predstaviti 1000 malih i srednjih vinarskih francuskih kompanija sličnim kompanijama u Kini. Francuski proizvodi će se početi masovno prodavati u kineskim supermarketima u velikim količinama kako bi bili pristupačniji i kako bi se potrošači bolje upoznali s njima.

Francuska ministrica trgovine je izjavila kako je udio tržišta koje ima Francuska u Kini relativno ograničen i kako je sada pravi trenutak da se to promijeni budući da se kultura poznavanja vina u Kini povećala. Upitana za konkurenciju koja dolazi iz Novog svijeta izjavila je da je Francuska još uvijek vodeća što se tiče vina na tržištu Kine i Azije.

Sajam je posjetio i francuski ministar poljoprivrede koji je izjavio kako je njihovo prisustvo na ovom sajmu od apsolutne važnosti. Azija je jedno od vodećih tržišta budućnosti.

Prema brojkama Kina predstavlja najveće tržište za vina u Aziji, a njegova žeđ za uvoznim vinima se povećao 150% od 2000. godine. Predviđa se da će se uvoz udvostručiti do 2010. godine.
 

 
 Izvor: Decanter.com  5/30/2006
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Vinska lista Davora Butkovića


Cijena 135,99 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul