Jennifer Lopez neće pjevati za Blok
 
Pop diva Jennifer Lopez odbila je gruzijske političare u njihovom naumu da spase vinsku industriju.
 
Bivši istočni blok odnosno njegove države su trenutno u oštroj bitki protiv ruskog bojkota njihovih vina i očajnički su u potrazi za novim tržištima.

Gruzijska vlada je ponudila 500,000$ američkoj zvijezdi da pjeva u glavnom gradu Tbilisiju na Dan neovisnosti 26. svibnja kako bi promovirala njihova vina.

Odbijanje zvijezde je osramotilo političare i vladu predsjednika Mikhaila Saakashvilija. Soso Shatberashvili iz opozicijske stranke je izjavio kako se predsjedniku sviđa Jennifer Lopez i kako je nedopustivo da se javan novac daje stranoj zvijezdi.

U ožujku ove godine je Rusija uvela embargo na uvoz vina iz Gruzije i Moldavije, a kao razlog je navela da je nivo pesticida nađen u vinima neprihvatljiv za njegovo konzumiranje.

Legalnost ove odluke je upitna, ali njezin utjecaj bi mogao biti katastrofalan budući da je Rusija potrošač oko 70% vina proizvedenog u Gruziji koje je vrijedilo oko 63 milijuna dolara u 2005. godini.

Dok se paralelno ove zemlje trude da nađu nova tržišta poput Kine, Turske i SAD-a, glavni prioritet Gruzije i Moldavije je povratak na rusko tržište. U međuvremenu se embargo i prepucavanje nastavljaju.
 

 
 Izvor: Decanter.com  5/9/2006
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Domaće vino - bijelo, ružičasto, crno


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul