Završen "Cvit razgovora"
 
Trodnevna priredba posvećena vinarima pod nazivom "Cvit razgovora" završena je i okrunjena dodjelom nagrada najboljima.
 
Trodnevni program posvećen imotskim vinima i vinogradarima, izbor najboljeg podruma, ali i stručna ocjena berbe za 2005.godinu, koju su izvanredno organizirali članovi Udruge imotskih vinara i vinogradara "Cvit razgovora", okončan je i dodjelom nagrada najboljima. Pokrovitelj ove uspješne priredbe je Turistička zajednica Grada Imotskog.

U prepunoj dvorani hotela "Zdilar" u Glavini Donjoj kod Imotskog u petak navečer družili su se brojni vinogradari iz cijele Imotske krajine. Visoka delegacija naše Županije predvođena dožupanicom Anđelkom Vukom i načelnikom Ureda za gospodarstvo Božom Sinčićem, potom brojni vrhunski proizvođači vina predvođeni Antunom Plenkovićem, samo su upotpunili lijepi vinski imotski ambijent.

Ovoj svečanosti prethodila je i stručna ocjena vina u mozaik dvorani PK Imote, gdje je devet stručnih enologa ocjenjivalo čak 50 imotskih vina. S druge strane, pak, poseban ocjenjivački sud obilazio je podrume po Imotskoj krajini i ocjenjivao njihovu urednost, razmještaj, opremljenost, autohtonost. Na kraju pobjednici su dobili i zaslužena priznanja.

Najbolji podrum je uzornog vinogradara Mije Babića Grgušića iz Runovića, drugi je podrum vinogradara Ante Grabovca iz Prološca, a treći Vjeke Pojatine iz Vinjana Donjih.

Ovogodišnji vinski šampion za kvalitetu vina jeste Ante Grabovac iz Prološca. Njegovo vrhunsko crno vino Modro jezero daleko je najbolje. Bijela vina najbolja su u Domagoja Matkovića, a također mnoga priznanja dobili su i takozvani mali imotski vinari predvođeni Josipom Lešinom iz Runovića, koji je dobio srebrne diplome za svoja bijela i crna vina.

U prigodnom programu imotskih vinara sudjelovala je i klapa Proložac, a recitirani su i stihovi posvećeni vinu. Sve u svemu jedna nezaboravna priredba posvećena vinu koja će postati tradicijom.
 

 
 Izvor: Imotski.hr  5/1/2006
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Crna i ružičasta vina


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul