Uspjeh istarskih vina na Vinopolisu
 
Kušanje istarskih vina koje se održalo u petak na Vinopolisu u Londonu polučilo je velik uspjeh za 8 vodećih proizvođača vina iz Istre
 
Događaj je organiziran i promoviran od Croatia Exclusive, izdavača časopisa i organizatora raznih evenata u Velikoj Britaniji. To je bilo prvo predstavljanje hrvatskih vina na Vinopolisu.

Još i prije nego je sama prezentacija održana, vinari su bili pozvani na BBC Radio 4 (britanska radio stanica godine 2004. sa prosječnim brojem od 3,5 milijuna slušatelja po emisiji) kako bi približili slušateljima proizvodnju vina i ulogu malih proizvođača u Hrvatskoj.

Skup malvazija, muškata (uključujući poznati istarski muškat i područja Momjan) i terana bili su predstavljeni od hrvatskih vinara: Armana, Coronice, Degrasija, Demjana, Kabola, Kozlovića, Matoševića i Ravalica. Prostorija u kojoj je prezentacija održana bila je ukrašena posterima koji su prikazivali krajolike Istre, vinograde i brdašca.

Vina su dobila nagrade od svjetski vodećih eksperata koji su prisustvovali kušanju. Oz Clark, jedan od vodećih eksperata, posebnu je pažnju posvetio Coronicu i Matoševiću. Maggie McNie, stručnjak za vina zahvalila je Croatia Exclusive-u 'za vrlo interesantno i poučno kušanje vina iz Istre'. Ona je bila iznenađena iznimnom kvalitetom prezentiranih vina. Od tiska bili su prisutni novinari iz Decantera, Timesa, Independenta, Wine International Magazina, Wall Street Journala, Food and Travel, Olive Magazina među ostalima.

Gosti su mogli uživati u kušanju predvečer uz tradicionalnu istarsku večeru i uživati u specijalitetima poput istarskog pršuta i bijelih tartufa doniranih od Istarske turističke zajednice. Večera je pripremljena od šefa kuhinje restorana na Vinopolisu kojeg je usmjeravao Guido Schwengersbauer iz Istarske turističke zajednice.

Gosti su sigurno uživali u odličnim vinima, hrani i atmosferi na Vinopolisu. Hrvatski ambassador u Velikoj Britaniji Joško Paro također je bio nazočan sa svojom suprugom i pohvalio je odličnu organizaciju događaja koji je zadovoljio i vinare i goste.

Dr. Ivica Matošević je komentirao: "Ovo je bio pravi trenutak da dođemo i prezentiramo naša vina, trenutak koji se poklopio s povećanim interesom za Hrvatsku kao turističku destinaciju i poboljšanom klimom prema našoj zemlji. Desetljeće kontinuiranog teškog rada se isplatilo. Istarski proizvođači mogu sada ponuditi dobro i kvalitetno vino tijekom cijele godine."

Moreno Coronica je vrlo zadovoljan pristupom kako su vinski eksperti pristupili kušanju i njihovim prepoznavanjem kvalitetom i ravnotežom prezentiranih vina.

Mia Divkovic Polovina je izjavila "kako je prezentiranje vina ciljanoj publici vinskih eksperata i uvoznika najbolji način za prezentaciju vina na zahtjevnom britanskom tržištu. Također je i marketinška kampanja organizirana od Croatia Exclusive i Vinopolisa pridonijela uspjehu."

Odličan interes pokazan za istarska vina vrlo je dobar start za organizaciju kušanja hrvatskih vina koje Croatia Exclusive planira za slijedeću godinu.
 

 
 Izvor: Croatia Exclusive  10/26/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Kako uskladiti hranu i vino


Cijena 75,64 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul