Vina u Tetra Paku spremna za britansko tržište
 
Oni koji su samo upoznati sa čepovima i čepovima na odvijanje uskoro će se suočiti sa revolucijom u pakiranju vina
 
Višeslojna ambalaža i plastične boce, poznate milijunima kao ambalaža za voćne sokove i mlijeko, postati će i spremnici za vina koja će biti puštena u prodaju početkom slijedeće godine u Velikoj Britaniji.

Multinacionalni proizvođač Boisset prodavati će vina u Tetra Pak ambalaži. Taj korak slijedit će isti takav kada je u kolovozu ove godine u Kanadi puštena u prodaju linija Cabernet Sauvignona, Merlota i Chardonnaya.

U Boissetu su vrlo uzbuđeni zbog puštanja u promet vina na takav način i čekaju da vide kakav će dojam proizvod ostaviti na kupce, pogotovo na one koji su osjetljivi na utjecaj na okolinu.

Ono što je privuklo proizvođače bila su dobra svojstva ambalaže da sačuvaju kvalitetu i okus vina, njezina lakoća i činjenica da se može reciklirati.

Tetra Pak kartoni su za potrošače idealni jer se lako prenose i mogu se donijeti bilo gdje. Proizvođači nisu rekli koje će se vino puniti u ambalažu, ali su rekli da će to biti "vino visoke kvalitete".

Tetra Pak ambalaža smanjuje količinu otpada u odnosu na boce oko 90% i košta manje nego jedna čaša da se reciklira. Potrebno bi bilo npr. 25 kamiona punjenih bocama koji odgovaraju samo jednom kamionu punjenom praznom Tetra Pak ambalažom.

Smanjenje troškova ambalaže znači da će se od vina iz Tetra Paka-a dobiti 2 čaše više budući da će se za istu cijenu dobiti 1 litra vina u Tatra Paku u odnosu na 0,75 iz boce.

Proizvođač Boisset je odabrao Kanadu i Veliku Britaniju jer vjeruje da su potrošači u te 2 zemlje otvoreniji prema pijenju vina i neće loše reagirati na novi način pakiranja.

Drugi veliki proizvođač, Constellation Brands, lansirao je vina u 500 ml Tetra Prisma pakiranju prošlog studenog. Bila su to Shiraz i California Chardonnay. Njihova linija Tetra Pak vina biti će lansirana u Americi slijedeći mjesec.
 

 
 Izvor: Decanter.com  10/17/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Crna i ružičasta vina


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul