Abramovich u potrazi za italijanskim vinskim posjedom
 
Vlasnik Chelsea Roman Abramovich želi svom globalnom carstvu pridodati i toskanski vinski posjed
 
Abramovich, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 14 milijardi dolara, nedavno je bio viđen u šetnji vrhunskim italijanskim vinarijama Ornellaiaom, Sassicaiaom i Lungarottijem.

35-godišnji milijarder, vlasnik nogometnog kluba Chelsea, ruske naftne kompanije, TV postaje, hokejskog kluba i ostalih kompanija u potrazi je za toskanskim posjedom koji će pridodati svojim dvama stanovima u Londonu, posjedu u Sussexu i vili u St. Tropezu.

Prema izvorima, uložio je 18 milijuna dolara kako bi kupio vinariju i okolno zemljište.

Najprije se zaustavio u Lungarottiju gdje je bio zbog čistog zadovoljstva. Pio se Lungarotti Rubesco Riserva i Sangiorgio iz berbe 2000.

Slijedeći dan je zajedno s bivšim KGB-ovim tjelohraniteljima posjetio Ornellaia posjed gdje je pio Ornellaiu iz 1998., 2000. i 2002. godine i Masseto iz 2000. godine.

Zadnja posjeta prije odlaska na jug Francuske bila je Sassicaia gdje su ga pratili okusi Guida Alberta iz 2003. i Sassicaia iz 2002. godine.

Da li je ruski bogataš zainteresiran za proizvodnju vina ili jednostavno traži doma za odmor još nije potpuno jasno. Izjavio je kako želi posjed koji ima i veliku kuću jer se želi tamo i zabavljati i dolaziti na odmor.
 

 
 Izvor: Decanter.com  10/7/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Velika knjiga o vinu


Cijena 186,90 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul