Etiketa koja govori uskoro na tržištu
 
Talijanski proizvođač etiketa Modulgraf upravo je predstavio svoj zadnji izum – etiketu koja govori
 
Firma koja posjeduje patent mikročip tehnologije koju koriste mnogi top proizvođači u borbi protiv falsificiranja, tiska vinske etikete za najveće talijanske proizvođače poput Ornellaia, Arnaldo Caprai i Tenuta Campo al Sasso.

Etiketa že zadržati četverouglasti oblik, dizajn i boju. Biti će napravljena od plastike i biti će moguće skinuti je s boce i pročitati kao CD. Proizvođačev glas će objasniti osnovne karakteristike vina, o berbi i govoriti o posjedu.

Izumitelj te tehnologije, Florentin Doring, već je uspješno iskoristio tehnologiju sa knjigama u drugim trgovinama. Poseban čitač, sličan walkmanu, će biti potreban da bi "preslušali" etiketu. Čitač, koji će vjerojatno biti skup, nabavljati će vrhunske vinoteke i trgovine, restorani i kolekcionari koji će kupovati specijalno etiketirana vina.

"Ovaj izum je namijenjen posebnoj kategoriji vina i potrošača." – izjavljuje Barontini.

Iako izjavljuje da postoji velik interes za ovaj proizvod koji će biti pušten u prodaju najesen, odbio je navesti imena proizvođača koji su već naručili nove etikete.

Mnogi su proizvođači zainteresirani za ovaj izum i zbog manje mogućnosti falsificiranja jer će etikete biti preteško reproducirati.
 

 
 Izvor: Decanter.com  7/11/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Domaće vino - bijelo, ružičasto, crno


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul