Australska vina traže elitnije potrošače
 
Australska vinska industrija je u opasnosti jer australska vina slove kao vina kod kojih vrijedi "vrijednost za cijenu" koja se mogu kupiti u supermarketima pa se pokušava orijentirati prema kvalitetnijim dućanima i vinotekama
 
U proteklih 20 godina proizvođači su se probili na strana tržišta nudeći pouzdana vina poštene cijene za razliku od često rizičnih vina koja su dolazila iz "starog svijeta".

Sad industrija želi promijeniti taj image, samo to ide teško. Velik uspjeh koji su postigla vina u supermarketima odvratilo je samostalne trgovce od australskih vina.

Kako bi ih pridobila natrag uloženo je 9,5 AUD u marketinšku kampanju na Londonskom sajmu vina. Industrija želi promovirati kvalitetu, raznovrsnost i inovativnost vina koja dolaze iz više od 1800 vinarija.

Australska vina ne podliježu zakonskim regulativama u vezi miješanja vina pa se na taj način pokušavaju napraviti bolja i vina pristupačnija kupcima.

Nijedna vinska zemlja nije imala takav rast kakav je imala Australija 90-tih godina s godišnjima rastom od 17%. Australska vina se izvoze u više od 100 zemalja uključujući Ameriku, Kanadu, Novi Zeland i Njemačku kao najveća tržišta.

Nova kampanja će pokušati istaknuti neke pozitivne stvari vezane uz australska vina. Pokušat će se istaknuti raznovrsnost regija u zemlji.

Trenutno postoji previše proizvedenog crnog vina u Australiji. Proći će vjerojatno nekoliko godina kako bi se problemi riješili.
 

 
5/18/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Dvojezični multimedijalni CD 'Vinsko bogatstvo Hrvatske - domovine Zinfandela'


Cijena 65,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul