Velika Britanija će 2008. biti najveći europski potrošač vina
 
Velika Britanija će prestići Francusku, Njemačku i Italiju
 
Prognoze dolaze od International Wine & Spirits koja je napravila analizu za organizatora sajma Vinexpo.

Potrošači u Velikoj Britaniji popiju više od 1,5 bilijuna boca svake godine ili 24,8 litre po osobi. Po glavi stanovnika će potrošnja porasti na 28 litara u 2008. godini.

Do 2008. će Velika Britanija biti drugi najveći svjetski potrošač vina poslije SAD-a.

Isto istraživanje pokazuje da će do 2008. Južna Afrika prestići Njemačku, Portugal i Čile u poretku vodećih država u proizvodnji vina. Južna Afrika će do 2008. proizvoditi 35% više vina dok će globalni porast iznositi 6,4%.

Isto tako će rast u vrijednosti rasti duplo brže nego rast u količini proizvedenog vina. Piti će se više vina, ali će ljudi piti i bolje vino. Ovo se odnosi uglavnom na SAD i Veliku britaniju. Globalno ima vino svjetlu budućnost, ali postoje problemi u nekim regijama kao što je Australija koja je zasadila mnogo novih nasada, ali neće toliko i dobiti natrag jer je njihova cijena vina preniska.

Izvršni direktor Vinexpo-a komentirao je i napore francuske vlade koja je odobrila 70 milijuna Eura za vinarsku industriju. Sredstva su velika, ali će imati mali efekt u odnosu na veličinu globalne industrije. Pomoć je odobrena istovremeno i za trgovce i proizvođače. No količina od 3,5 milijuna Eura za promociju francuskog izvoza je samo kap u moru.
 

 
 Izvor: Decanter.com  7.2.2005.
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Od grožđa do vina


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2019 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul