Vrhunska vina i vrhunske čokolade u potrazi za savršenom kombinacijom
 
Kultni austrijski proizvođač slatkih vina Alois Kracher i pariški trgovac vinima Caves de Taillevent izabrali su proizvođače čokolada kako bi proizveli čokolade koje će sadržavati njihova odlična vina
 
Alois Kracher čije se čokolade proizvode u Austriji pod imenom Edel und Gut (plemenito i dobro) proveo je više od godinu dana u traženju i kušanju različitih čokolada od više od 50 proizvođača i na kraju izabrao Hansjörg Haaga, vlasnika Café Konditorei Haag in Landeck u blizini Innsbrucka.

Dvije vrste čokolada - jedna punjena vinskim želeom, a druga nugatom, obje punjene tramincem izborne berbe, proizvode se u maloj prostoriji ispod kafića. U čokoladi se nalazi mlijeko rijetkih malenih, sivih tirolskih krava.

Za Cavesa de Tailleventa je potražnja bila malo lakša. Trgovčev susjed u Parizu je proizvođač čokolada La Maison du Chocolat , a vlasnik Robert Linxe je dugogodišnji klijent. La Maison du Chocolat izašao je na tržište s čokoladom u obliku mjehurića koja sadrži Šampanjac, a zove se Cambello. Proizvedena je od rose i brut Šampanjca.

Edel und Gut čokoladice će se proizvoditi do ožujka i onda ponovno na jesen, a Cambello također do ožujka i onda opet od Božića 2005.
 

 
 Izvor: Decanter.com  1/9/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Velika knjiga o vinu


Cijena 186,90 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2021 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul