Kako se riješiti mamurluka dan kasnije
 
Donosimo par savjeta kako ući u Novu Godinu što se tiče mamurluka nakon Silvestarske noći
 
Tko ima mamurluk slijedeći dan bitno je da mnogo pije tekućine i to najbolje mineralne vode sa svježe istisnutim sokom iz limuna ili grejpa.

Preko dana treba popiti 4 čaše svježe istisnutog soka od naranđe ili grejpa kako bi se količine energije osvježile. Također i zeleni i crni čaj sa limunovim sokom dobro je sredstvo za oporavak. Sok od limuna oslobađa u tijelu alkalske reakcije i neutralizira višak kiselina.

Svježi zrak
Vitamini su najbolje sredstvo za oporavak želuca dok je protiv glavobolje najbolji svježi zrak. Šetnja na svježem zraku često čini čuda i rješava teške glavobolje. Protiv glavobolje dobro je i spavanje s time da je dobro da se utrlja u kožu ispod nosa malo ulja s mirisom mentola ili metvice. Također je tijelu dobro došao i komad voćnog kolača. Vrhnje i vrlo teške prehrambene artikle bolje je izbjegavati.

Kako nastaje mamurluk
Glavni čimbenik je količina popijenog alkohola. Alkohol se u tijelu razgrađuje na acetaldehid. Ta supstanca je odgovorna za normalno stanje i živost. Promjena te supstance je kod svakog čovjeka vrlo brzo. Od tuda dolazi i objašnjenje zašto neki ljudi brže podliježu nego drugi. Užitak u alkoholu dovodi do bržeg gubljenja tekućine i minerala iz tijela. Udio glukoze se u krvi drastično smanjuje što dovodi do gubitka energije.

Ukoliko nijedan od ovih savjeta ne pomogne tada ne ostaje ništa drugo nego pričekati i popiti čaj.
 

 
 Izvor: News.at  1/2/2005
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Domaće vino - bijelo, ružičasto, crno


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul