Pošip
 
Pošip je autohtona loza. S ograničenog je područja Smokvice, korčulanskog vinogorja, na šumovitom dalmatinskom otoku Korčuli kojem grčko ime Korkyra melaina ili Crna Korkyra, seže još u Homersku prošlost. Isto tako raste i u vinogradima Carskog Polja, jednom od najljepših dijelova otoka Korčule.

Pošip se svrstava u jedno od najboljih hrvatskih vina i često se servira kod državnih i diplomatskih primanja. Postao je slavan 1967. godine.

Pošip je bijelo, suho vino, vrhunsko vino kontrolirana podrijetla zlatne boje i vrlo ugodne arome. Razina alkohola se kreće oko 13-14%. Pošip se koristi i u mješavinama i to kao kombinacija 50% pošipa, 40% rukatca i 10% bratkovine.

Pošip je prvo Hrvatsko, bijelo vino zaštićena zemljopisna podrijetla, po svemu odraz autohtone kulture, dakle elitno bijelo vino Dalmacije. Krasna zlatna boja opija na prvi pogled, dok se vino teško i gusto (zbog bogatstva glicerola) ljulja u čašama, kao brod na uzibanom moru. Zbog svoje punoće, okusa i dražkanja svih čula, ovo vino traži krepka i fina jela, kao što su jastog, škampi, školjkaši, te bijela riba na žaru ali i razna pečenja. Servira se ohlađeno na 10ºC.
PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Domaće vino - bijelo, ružičasto, crno


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul