Traminac
 
Boja
Zeleno-žuta do zlatno-žuta

Bouquet
Miris i aroma podsjećaju na miris ruža. Ako je traminac napravljen od nezrelog grožđa, može se osjetiti i mirisna nota slična kao kod proizvodnje kože.

Okus
Zaokružen s visokom količinom ekstrakta i alkohola (do 14% Vol), uglavnom s relativno malo kiselina i prisutnim neprovrelim šećerom. Zaokruženost okusa je još više izražena kod mirisnog traminca. Traminci imaju vrhunac svoje zrelosti nakon 3-6 godina i pogodni su za čuvanje.

Traminac je plemenita i stara sorta. Potječe vjerojatno iz južnog Tirola, a ime iz vinogradarskog kraja Tramin, južno od Bolzana. Zahtijeva najbolja tla, duboka i topla i stabilnu klimu. Od traminca se proizvode odlična bijela kvalitetna vina s karakteristikama koje ih stavljaju u sam vrh. Traminac kao mlado vino ima nježan miris koji se sa dozrijevanjem obogaćuje i postaje izraženiji zajedno s aromom. Zrenjem se razvija bogat nijansiran miris i okus po citrusima i podsjeća na grejp.

Bogatstvo mirisa i arome je posebno prisutno kod mirisnog traminca koji daje puno vino, zlatno-žute boje, puno ekstrakta i arome koja se dugo zadržava u ustima te visokim alkoholom. Kiselina je niska, nježna i vrlo lijepo zaokruži bogatu aromu.


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Velika knjiga o vinu


Cijena 186,90 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2020 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul