5/27/2020
Vrhunska vina i vrhunske čokolade u potrazi za savršenom kombinacijom
Kultni austrijski proizvođač slatkih vina Alois Kracher i pariški trgovac vinima Caves de Taillevent izabrali su proizvođače čokolada kako bi proizveli čokolade koje će sadržavati njihova odlična vina

Alois Kracher čije se čokolade proizvode u Austriji pod imenom Edel und Gut (plemenito i dobro) proveo je više od godinu dana u traženju i kušanju različitih čokolada od više od 50 proizvođača i na kraju izabrao Hansjörg Haaga, vlasnika Café Konditorei Haag in Landeck u blizini Innsbrucka.

Dvije vrste čokolada - jedna punjena vinskim želeom, a druga nugatom, obje punjene tramincem izborne berbe, proizvode se u maloj prostoriji ispod kafića. U čokoladi se nalazi mlijeko rijetkih malenih, sivih tirolskih krava.

Za Cavesa de Tailleventa je potražnja bila malo lakša. Trgovčev susjed u Parizu je proizvođač čokolada La Maison du Chocolat , a vlasnik Robert Linxe je dugogodišnji klijent. La Maison du Chocolat izašao je na tržište s čokoladom u obliku mjehurića koja sadrži Šampanjac, a zove se Cambello. Proizvedena je od rose i brut Šampanjca.

Edel und Gut čokoladice će se proizvoditi do ožujka i onda ponovno na jesen, a Cambello također do ožujka i onda opet od Božića 2005. 
Izvor: Decanter.com
 
Vinskipodrum.com - hrvatski vinski portal